Tiplijn: 06-19541384

Man (94) verdronken in sloot Hendrik-Ido-Ambacht

7

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een 94-jarige man is vrijdagavond 11 september in Hendrik-Ido-Ambacht verdronken in een sloot aan de Gemeenlandskade. Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter rukten om 19.15 uur uit. De man werd uit het water gehaald maar alle hulp mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het te water raken. Forensisch specialisten hebben op de plaats van het incident onderzoek gedaan. Na onderzoek gaat de politie er vanuit dat de man zelf met opzet het water in is gegaan. Foto’s: Gerard van Helden en Edward van Poelgeest.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

  • Alles is relatief. Zonder dat zogenaamde ramptoerisme zou een website als deze niet bestaan. Dan heb ik als er het erop aankomt meer begrip voor de buurtbewoners die komen wat er in hun buurt gaande is, dan een journalist die deze website kan vullen met beeldmateriaal, waar jij en ik nu naar kijken. Dat ligt gevoelsmatig misschien anders, maar de vraag is of dat terecht is.

   Overigens in de richting van de makers van deze website, geen kritiek richting jullie. Ik wil het enkel in perspectief te plaatsen voor @veilignederland.

   • Daar heb je websites dan wel social media voor om te weten wat er gaande is in de buurt. Ik heb persoonlijk weinig respect voor mensen die op het gemakje even gaan staan kijken naar deze treurige gebeurtenis.
    Kijk even op het AD, daar staan foto’s waardoor je het waarschijnlijk wel begrijpt.

    • @reaguurder Je mist volledig het punt wat ik maak. Kranten/journalisten e.a. media verdienen geld aan dit soort nieuws. De vraag die je zou kunnen stellen of dat wenselijk is.
     Nee, dan is het mijns inziens beter te begrijpen dat buurtbewoners gaan kijken. Dat zou ik persoonlijk niet willen zien als ramptoerisme, maar wel als betrokkenheid van de mensen op de buurt. Helaas zijn er heden ten dage teveel mensen die sterven in of zelfs door eenzaamheid.

    • @reaguurder Nog even voortbordurend op de buurtbewoners die gaan kijken. Er zullen ongetwijfeld mensen speciaal op het ongeval zijn afgekomen (daar ligt het anders bij), maar voor de aanwezige voorbijgangers dan wel alerte buurtbewoners die het zagen gebeuren, is dit ook een stukje psychische verwerking. Dat is best belangrijk. Sterker nog, het kan in het slechtste geval vervelende gevolgen hebben voor je psyche.

  • Het is maar waar je je druk om maakt. Ik vind het veel zorgelijker dat je als 94 jarige moedwillig het water in denkt te moeten rijden.

 1. @veilig nederland

  Ben ik helemaal met je eens.
  Toch vind ik er (persoonlijk) wel iets verschil tussen zitten of je als knulletje van een jaar of 10 naar het park naar de trauma helikopter gaat kijken, of dat je als volwassene op de plaats van ongeval gaat staan loeren en filmen.
  Maar dat is persoonlijk…

  Voor de nabestaanden heel veel sterkte in het dragen van dit verlies…

Reageer