Tiplijn: 06-19541384

Snelweg A16 bij Dordrecht volledig dicht na een zwaar ongeval (update)

0

DORDRECHT – Op de A16 tussen Moerdijk en Dordrecht heeft woensdagmiddag 9 september 2020 rond 13.00 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren een vrachtwagen en een personenauto betrokken.

Traumahelikopters
De personenauto belandde na de aanrijding op zijn kop. De vrachtwagen is door de geleiderail gereden en kwam tot stilstand tussen een aantal bomen. Hulpdiensten schaalden groots op. In eerste instantie werden er twee traumahelikopters opgeroepen waarvan er uiteindelijk één op de snelweg is geland. De inzet van de tweede traumahelikopter bleek niet nodig.

Uit vrachtwagen geslingerd
Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte de vrachtwagenchauffeur zwaargewond. De man werd bij de aanrijding uit zijn vrachtwagen geslingerd. De inzittenden van de personenauto, twee Franse mensen, raakten minder ernstig gewond. Zij zijn nagekeken en worden volgens procedure verhoord, laat een politiewoordvoerder weten. Verkeersongevallen specialisten gaan het ongeval onderzoeken.

Afgesloten
De snelweg A16 werd in de richting van Rotterdam volledig afgesloten, onder meer omdat de traumahelikopter op de snelweg moest landen. Volgens Rijkswaterstaat kan verkeer richting Rotterdam het beste omrijden via Gorinchem, via de A59, A27 en de A15. Het is nog niet bekend wanneer de A16 weer zal worden vrijgegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer