Tiplijn: 06-19541384

14-jarig meisje raakt ernstig gewond bij aanrijding in Alblasserdam; met spoed naar EMC

5

ALBLASSERDAM – Op de Wensveenrotonde in Alblasserdam is vrijdag 4 september 2020 een 14-jarig meisje uit Alblasserdam op de fiets aangereden door een automobiliste. Het meisje is daarbij ernstig gewond geraakt en heeft, zoals het er nu naar uitziet, neurologisch letsel opgelopen. Zij is met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De politie heeft ook de ouders van het kind opgehaald en met spoed naar het EMC gebracht. De Edisonweg nabij de Wensveenrotonde was een uur lang afgesloten in verband met politieonderzoek.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. wie verzint toch die rare rotondes met de eene keer voorrang voor fietsers en de andere keer voor de auto. laat het nou een keer landelijk het zelfde systeem zijn.

  • VeiligNederland on

   Het is heel simpel hoor:
   Binnen de bebouwde kom hebben fietsers voorrang
   Buiten de bebouwde kom hebben fietsers geen voorrang

   • Werd dat maar consequent toegepast…….
    Soms zie je volstrekt onlogische/onbegrijpelijke situaties, zoals bij voorbeeld bij de rotonde op de Achterzeedijk/Randweg bij Heerjansdam. Op 3 van de 4 ‘armen’ van de rotonde hebben fietsers voorrang, op de 4e – notabene de uitrit van een camping – niet…….
    Hoe verzinnen ze het!

 2. Het is ook niet altijd duidelijk of je in of buiten de bebouwde kom bent. Overtuig de automobilisten eens dat ze geen voorrang moeten geven als ze het wel hebben, dat zou ook veel verwarring voorkomen het is een vorm van valse beleefdheid. Eén regel overal het zelfde is de beste oplossing.

Reageer