Tiplijn: 06-19541384

Politie treft 70.000 euro cash aan; 4 verdachten aangehouden

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Bij twee voertuigcontroles in de regio heeft de politie de afgelopen dagen bijna 70.000 euro aan cashgeld aangetroffen. De betrokkenen konden de herkomst van het geld niet verklaren en zijn aangehouden.

Op woensdag 12 augustus werd bij een controle op de A16 een eerste hoeveelheid cash aangetroffen. Twee inzittenden van een personenauto werden omstreeks 02.30 uur ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht gecontroleerd. Het duo, 27 en 32 jaar oud uit Frankrijk, werd door de agenten bij een reguliere controle aangesproken. Toen agenten daarop in het voertuig keken vonden zij enkele geldbundels met zo bleek later een bedrag van 41.510 euro aan cash. De mannen konden geen logische verklaring geven over de aanwezigheid van het forse bedrag, waarop zij zijn aangehouden. Het geld werd in beslag genomen en tegen de mannen is proces-verbaal gemaakt vanwege witwassen.

Een paar dagen later was het weer raak. Op de A29 ter hoogte van Mijnsheerenland controleerden agenten op zondag 16 augustus kort na middernacht een personenauto. Vrijwel identiek als met de situatie van een paar dagen eerder, troffen de agenten in de auto een bedrag aan van in totaal 28.350 euro. De twee inzittenden van 37 jaar oud en afkomstig uit Den Haag zijn eveneens aangehouden op verdenking van witwassen. Het geld hebben de agenten in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer