Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor wateroverlast in Papendrecht; water in woning en brandgangen

0

PAPENDRECHT – De brandweer van Papendrecht is maandag 17 augustus 2020 uitgerukt voor een melding van wateroverlast in een woning aan de Sperwerstraat. Rond 13.45 uur viel er in korte tijd veel water en hagel in Papendrecht. Hierdoor stonden straten blank. In een woning aan de Sperwerstraat kwam via een afvoerpijp in een keuken rioolwater omhoog. Dit water spoot de woning in, waardoor er wateroverlast in huis ontstond.

Ook in de rest van de wijk stonden flinke plassen water. In de brandgangen achter de woningen stond een laag water van tien centimeter.

Volgens de buurtbewoners is wateroverlast bij regen al jaren een probleem in de wijk. In de brandgangen zou de afvoer onvoldoende zijn, in de woningen zou sprake zijn van achterstallig onderhoud waardoor er regelmatig ook stankoverlast is vanuit de riolering en de riolering zou verzakt zijn en opgehoogd moeten worden. De buurtbewoners vinden dat woningcorporatie Woonkracht10 en de gemeente Papendrecht actie moeten ondernemen om meer overlast te voorkomen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer