Tiplijn: 06-19541384

Veel brandweer ingezet voor grote brand in stapel wilgenhout in Heinenoord

0

HEINENOORD – In de nacht van maandag op dinsdag 11 augustus 2020 is er brand uitgebroken in een een grote stapel wilgenhout op een weiland bij Heinenoord. Er werd opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote buitenbrand’, veel brandweerposten uit de regio rukten uit om de grote brand te bestrijden. De brand ontstond rond middernacht en de brandweer heeft de hele nacht geblust. Door de rookontwikkeling werd door de bewoners van Heinenoord en Oud-Beijerland rookoverlast ervaren. Ook kwamen er asdeeltjes vrij die in het dorp Heinenoord terechtkwamen.

Vanwege de rook werden er metingen verricht in de omgeving van de brand. De metingen hebben geen bijzondere waarden uitgewezen, anders dan de giftige stoffen die altijd vrijkomen bij een brand. Vanwege de brand was het fietspad tussen de Heinenoordtunnel en de Buitendijk afgesloten ter hoogte van de Molenweg. Bij de bestrijding van de brand is een brandweerman lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. ‘s Morgens mocht de brandweermedewerker weer naar huis, meldt de brandweer.

De brandweerposten van Heinenoord, Mijnsheerenland/Westmaas, Oud-Beijerland, Maasdam/Puttershoek, Zwijndrecht, Zuid-Beijerland, Alblasserdam, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Goudswaard en Klaaswaal werden ingezet voor de bestrijding van de brand. Meetploegen uit Strijen, Nieuw-Beijerland en Heerjansdam voerden metingen uit. Brandweermensen van ‘s-Gravendeel, Bleskensgraaf, Groot-Ammers en Nieuw-Beijerland kwamen net als enkele officieren ter plaatse voor ondersteuning bij het bestrijden van de brand.

Om 6.30 uur meldt de brandweer dat deze de brand de komende uren gecontroleerd uit zal laten branden. Meetploegen blijven intussen metingen verrichten in Heinenoord en in de Poortwijk in Oud-Beijerland. De vrijgekomen asdeeltjes zijn volgens de brandweer te vergelijken met de resten uit een vuurkorf. De asdeeltjes kunnen met water van gladde voorwerpen worden afgespoeld. Bekleding of zachte voorwerpen wordt aangeraden af te borstelen. Foto’s: Brandweer Zuid-Holland Zuid.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer