Tiplijn: 06-19541384

Politie beëindigt illegaal feest met 350 feestgangers op rivier bij Dordrecht

0

DORDRECHT – Een groot illegaal feest op het water van de Nieuwe Merwede bij Dordrecht is zaterdagavond 8 augustus door de politie beëindigd. Bij de politie kwam een melding binnen van geluidsoverlast op het water en voer uit naar de Nieuwe Merwede, ter hoogte van de Zuidhaven. ‘Wat we daar aantroffen verbaasde ons”, schrijft de politie Dordrecht op Facebook. “Op drie naast elkaar liggende binnenvaartschepen werd door een groot aantal mensen gefeest waarbij op één van de schepen een DJ muziek draaide in een partytent.”

Zo’n 50 tot 60 pleziervaartuigen en zo’n 25 waterscooters lagen om de schepen heen en zo vierden in totaal zo’n 350 mensen feest. Daarbij werden niet alleen de coronamaatregelen niet nageleefd, de feestgangers zorgden ook voor overlast en gevaarlijke situaties door met de waterscooters gevaarlijke capriolen uit te halen.

De politie heeft de organisator aangesproken en het feest beëindigd. De feestgangers vertrokken zonder problemen. De kapiteins van de binnenvaartschepen hebben een bekeuring gekregen van de agenten. Daarnaast zal er ook aanvullend bestuurlijk worden opgetreden. Informatie en foto: Politie Dordrecht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer