Tiplijn: 06-19541384

Brandweer twee uur in actie voor Groninger paard in Alblasserdamse sloot

1

ALBLASSERDAM – Een Groninger paard heeft zondag 9 augustus 2020 een paar uur lang in een sloot gelegen bij een weiland tussen de Vossestaart en het Buitenpad in Alblasserdam. Het paard werd ’s  ochtends vroeg ontdekt door een vrouw die haar hond uitliet. De vrouw belde de meldkamer en niet veel later kwam de brandweer ter plaatse om de ruin op het droge te trekken. Omdat ‘Maxime’ er vermoedelijk al enkele uren in lag en 800 kilo weegt, was het voor de vrijwilligers geen makkelijke klus. Het paard werkte zelf niet goed mee en was weggezakt in de bagger.

Rond 07.00 uur kwam een tweede brandweervoertuig ter plaatse. Weer een half uur later werd besloten om brandweer Papendrecht met spoed te laten komen met een hulpverleningsvoertuig en een ‘paardenbroek’.

Zo’n twee uur na de eerste melding lukte het om Maxime op de kant te trekken. Het paard is, samen met het andere paard dat in het weiland stond, meegenomen door de eigenaresse. Hoe het dier te water kon raken, is niet duidelijk. De wei is omheind met schrikdraad.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Wow, wat een enorm beest zeg!
    Hulde voor iedereen die mee heeft geholpen Maxime weer op het droge te krijgen, hartverwarmend om alle inspanningen te zien op al die mooie foto’s!

Reageer