Tiplijn: 06-19541384

Koe neemt brandweermannen op sleeptouw na redding uit sloot

1

PAPENDRECHT – Langs de Parallelweg tussen Papendrecht en Sliedrecht is maandag 3 augustus 2020 een koe in een sloot terecht gekomen. Het dier werd opgemerkt door een passant. In eerste instantie was de locatie ‘bij het Alblasserbos’ niet helemaal duidelijk. Later bleek dat het dier langs de Parallelweg richting Sliedrecht te water was geraakt. De politie, de brandweer en een boer wisten de koe met behulp van een trekker en een strop op de kant te trekken. De grazer werd vervolgens naar haar weiland gebracht.

Toen de brandweerlieden daar het touw weer van de nek wilden halen, ging het dier er vandoor richting de kudde verderop in het weiland. Drie brandweermannen probeerden het dier nog tegen te houden, maar de koe bleef lopen en was niet meer tegen te houden. Uiteindelijk werd besloten het dier maar naar de kudde toe te laten lopen. De boer haalt het touw later op de dag alsnog van de nek af.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Goed gedaan mannen! Ik zie aan de lach op jullie gezicht dat het weer een gelukkig treffen was van de koe met zijn kudde. Het geeft mij altijd een voldaan gevoeld als je ziet hoe de dieren met elkaar omgaan!

Reageer