Tiplijn: 06-19541384

Hond kruipt onder bezoekerscentrum in Kinderdijk en blijft urenlang zitten

0

KINDERDIJK – De hond van een Duits echtpaar heeft zondagmiddag 2 augustus 2020 ruim drie uur lang onder de vlonder van het nieuwe bezoekerscentrum in Kinderdijk gezeten. De toeristen waren met hun hond in Kinderdijk om de molens te bezichtigen. Rond 15.00 uur kroop ‘Joekie’ onder de vlonder. Daar wist hij zich uit zijn tuigje te trekken. Vervolgens liet het dier zich niet meer vangen.

Er werd geroepen, voer gegeven en geluiden gemaakt, maar niets hielp. De dierenambulance kwam met netten ter plaatse om de hond daarmee te vangen. Ook dat lukte niet.

Rond 17.40 uur werd brandweer Nieuw-Lekkerland opgeroepen om te komen helpen. Een aantal brandweerlieden kroop onder de vlonder, maar konden de hond niet pakken. Uiteindelijk werd besloten om de viervoeter met het water uit de brandslang naar de juiste richting te sturen. Niet veel later kon de eigenaresse het dier grijpen.

De hulpverleners werden door de geëmotioneerde toeristen hartelijk bedankt voor hun inzet. ‘Joekie’ is ongedeerd gebleven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer