Tiplijn: 06-19541384

Muis veroorzaakt brand in flat in Papendrecht; brandweer ramt deur open

2

PAPENDRECHT – In een flatwoning aan de Evertsenstraat in Papendrecht is zaterdagochtend 1 augustus 2020 brand ontstaan. De bewoner ontdekte in de ochtend dat de computermuis met laser brand had veroorzaakt in een matras. De jongen bluste het matras in de douche en dacht dat het uit was. Later in de ochtend ging hij van huis. Niet veel later merkten buurtbewoners echter alsnog brand op. De brandweer kwam ter plaatse en ramde de deur van de woning open. Het matras bleek opnieuw te zijn gaan branden. De brandweerlieden gooiden het matras naar buiten en blusten het vuur. Daarna is de woning geventileerd. De ingeramde deur zal binnenkort gerepareerd of vervangen worden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Is ook bekend om welk merk of type muis het hier ging ?
    Lijkt mij handig om te weten om zo meer van dit soort brandjes te kunnen voorkomen.

    • Ik vermoed dat het een muis is die bij een Chinese webwinkel is gekocht. De muizen die je in Europa kunt kopen zijn allemaal gekeurde muizen waarbij de laser maar een heel beperkt vermogen mag hebben en geen brand kan veroorzaken.
      Een lasermuis is geliefd bij gamers omdat die muizen erg nauwkeurig zijn. Daardoor zijn ze op de Europese markt ook behoorlijk aan de prijs. Voor een goede gamingmuis betaal je zo 75-100 euro. Dan lijkt het best interessant om er eentje voor 10 euro uit China te laten komen.

Reageer