Tiplijn: 06-19541384

Vier inbrekers breken in terwijl vrouw met baby thuis is

1

DORDRECHT – Vier inbrekers zijn aangehouden nadat ze wilden inbreken in een woning aan de Wieldrechtse Zeedijk in Dordrecht. Het gaat om vier Polen van 37 jaar (2x), 41 jaar en 45 jaar. De mannen wilden vrijdagmiddag 17 juli 2020 inbreken in de woning. De bewoonster was op dat moment thuis samen met haar baby toen de daders hun slag wilden slaan.

Eerst hoorde de vrouw dat er werd aangebeld. Nadat ze hier niet op gereageerd had hoorde ze niet veel later opnieuw geluiden bij haar woning. Vervolgens zag ze dat er een poging werd gedaan om haar woning binnen te komen. Toen duidelijk werd dat de daders gesnapt waren, sloeg het viertal op de vlucht.

“Door goed handelen van de bewoonster en passanten kon het kenteken van het voertuig worden vastgelegd”, schrijft politie Dordrecht op Facebook. 112 werd gebeld en niet veel later lukte het de politie om het voertuig op te sporen en de vier Poolse verdachten aan te houden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau aan de Overkampweg en zitten nog altijd vast. De recherche heeft de zaak op dit moment nog verder in onderzoek.

Alle vier de verdachten hebben in afwachting van een beslissing van het openbaar ministerie al wel een dwangsom opgelegd gekregen vanuit de gemeente voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Foto en informatie: politie Dordrecht.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Vreemd dat er wordt vermeld dat het om 4 Polen gaat. Bij de meeste misdrijven waarvan een donkerbruin vermoeden bestaat dat de dader een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse of welke andere afkomst dan ook heeft wordt dit niet vermeld.

Reageer