Tiplijn: 06-19541384

Bestuurder aangehouden na ongeval in Gorinchem

0

GORINCHEM – Op de Spijksesteeg in Gorinchem heeft woensdag 15 juli 2020 een ongeval plaatsgevonden. Een 22-jarige automobilist uit Den Haag wilde de voorsorteerstrook oprijden om hierna de snelweg op te gaan. Hierbij botste de man op een voor het verkeerslicht wachtende auto. Deze auto botste vervolgens weer tegen zijn voorligger.

Een toevallig passerende politieagent in vrije tijd verleende eerste hulp. Politie en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse en namen de hulpverlening over. Vier personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Het letsel bleek mee te vallen. Geen van de betrokkenen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieagenten troffen in de kofferbak van de 22-jarige inwoner uit Den Haag een hoeveelheid lachgas aan. Er zijn geen aanwijzingen dat de automobilist lachgas had gebruikt op het moment van het ongeval. Uit een speekseltest bleek echter wel dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van THC en/of Amfetamine verkeerde. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is door een arts bloed afgenomen. Het bloed zal in een laboratorium onderzocht worden. Afhankelijk van de uitslag zal er proces-verbaal opgemaakt worden voor het rijden onder invloed.

Daarnaast wordt er tegen de bestuurder uit Den Haag proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van het ongeval. Ook onderzoekt de politie of het vervoer van het lachgas wel voldeed aan de regels met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen. Als dit niet het geval is zal ook hiervoor proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt worden.

Foto’s: Tim Wever & Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer