Tiplijn: 06-19541384

Automobilist (27) met getrokken wapens aangehouden bij Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een 27-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel is maandag 6 juli 2020 door de politie met getrokken vuurwapens aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht, meldt de politie Drechtsteden-Buiten. Agenten kregen rond 19.00 uur de melding dat er een voertuig nogal slingerend over de A16 vanuit Rotterdam richting Dordrecht reed. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder met een ballon in zijn mond zat, wat mogelijk duidde op het gebruik van lachgas.

Toen de agenten het voertuig zagen rijden konden zij de bestuurder een stopteken geven op de Hendrik Ydenweg in Hendrik-Ido-Ambacht. De bestuurder gaf gehoor aan het stopteken maar weigerde tijdens de staandehouding verder volledige medewerking. Zo begon de bestuurder ineens met zijn handen bij zijn broekriem te voelen. Daarop trokken de agenten in verband met de veiligheid na meerdere waarschuwingen het dienstwapen en richtten deze op de bestuurder. Via een zogenoemde BTGV procedure werd de bestuurder van de auto, waarvan de kentekenhouder als vuurwapengevaarlijk gesignaleerd bleek te staan, verder uit het voertuig gepraat.

In de auto werd hasj en cocaïne aangetroffen. De 27-jarige beginnende bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het voorhanden hebben van (hard)drugs. Op het politiebureau werd een speekseltest gevorderd. Hieraan verleende de verdachte geen medewerking. Ook aan het daaropvolgende bloedonderzoek verleende de automobilist geen medewerking.

De verdachte zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter. Door de politie is er een zogenoemde artikel 130 wegenverkeerswet melding bij het CBR gedaan omtrent het twijfelen aan de vereiste rijvaardigheid en/of lichamelijke/geestelijke geschiktheid.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer