Tiplijn: 06-19541384

Forse schade na woningbrand in Dordrecht

0

DORDRECHT – Bij een woningbrand aan de Buiten Walevest in het centrum van Dordrecht is woensdagavond 8 juli forse schade ontstaan aan de woning.

De brandweer kreeg rond 18.10 uur melding dat er brand zou zijn in het pand in de historische binnenstad. Vanwege het feit dat er mogelijk nog drie personen in de woning aanwezig zouden zijn die zelf met blussen waren begonnen, schaalde de brandweer op naar middelbrand en werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Voor zover bekend raakte er echter niemand ernstig gewond. Wel liep het pand forse brandschade op aan onder meer het dak en daarnaast ook flinke waterschade op de eerste en tweede verdieping. Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. Wel is volgens de brandweer duidelijk dat de brand aan de buitenzijde van het pand is ontstaan. Het speciaal daarvoor opgerichte Team Brandonderzoek van de brandweer zal daar verder onderzoek naar doen.

Foto’s: Willem de Wolf & Tiemen Schuit

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer