Tiplijn: 06-19541384

Vijf jonge webshopoplichters uit Zwijndrecht aangehouden

1

ZWIJNDRECHT – In een grootschalig onderzoek naar onder andere oplichting en heling zijn afgelopen week vijf jonge mannen uit Zwijndrecht en omgeving aangehouden. De vijf zijn in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. De mannen worden ervan verdacht meerdere personen en bedrijven te hebben opgelicht. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten.

Postpakketten
De politie kwam de praktijken van de oplichters op het spoor doordat er opvallend veel aangiftes werden gedaan door mensen die aangaven een aanmaning te krijgen voor een product dat zij niet (online) hadden besteld. Uitgebreid onderzoek leidde naar de jonge oplichters die onder valse namen pakketten bestelden bij webshops. Ze ondervingen de bezorging, namen de bestelde pakketten in ontvangst en verkochten deze door. De nietsvermoedende ‘bestellers’ kregen vervolgens ten onrechte te maken met incassobureaus. De slachtoffers zijn voor vele duizenden euro’s opgelicht.

Onderzoek
De vijf aangehouden jongens worden verdacht van valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, oplichting en heling. Twee zitten er nog vast en het politieonderzoek gaat onverminderd door. De politie sluit nog meer aanhoudingen dan ook niet uit.
De politie roept slachtoffers van identiteitsfraude op om altijd aangifte bij de politie te doen via 0900 – 8844. Identiteitsfraude kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer