Tiplijn: 06-19541384

Vijf Dordtenaren aangehouden in groot drugsonderzoek; panden in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht doorzocht

1

DORDRECHT – In een groot drugsonderzoek heeft de politie dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli op 33 locaties in het land instappen gedaan. In de regio werden in Dordrecht 13 panden betreden. Daarnaast werd in Zwijndrecht en Papendrecht in een pand ingestapt. Bij de invallen in Dordrecht zijn vijf mannen in de leeftijd van 33 tot 39 jaar aangehouden. Tijdens de acties waren in totaal 350 politiemensen in touw. Ook het arrestatieteam werd ingezet.

Invallen in het land
De invallen zijn onderdeel van een lopend onderzoek naar drugshandel. Het onderzoek wordt door de politie-eenheid Midden-Nederland uitgevoerd. In totaal zijn in het land 11 aanhoudingen gedaan. Ook in Utrecht, De Meern, Ridderkerk, Rotterdam, Den Haag, Moerdijk, Delft en Capelle a/d IJssel werd door de politie in alle vroegte een inval gedaan.

Drugslaboratoria
Bij de instappen zijn drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt. Deze zijn ontmanteld in samenwerking met het specialistisch team van de politie. Doel van het onderzoek is criminele samenwerkingsverbanden en drugshandel een halt toe roepen. Omdat het gaat om een lopend onderzoek kunnen er nog geen verdere inhoudelijke mededelingen worden gedaan geeft de politie aan.

Dure auto’s en boten
Tijdens de doorzoekingen zijn meerdere dure auto’s, meerdere kostbare boten, een waterscooter en een aantal huizen in beslag genomen. Ook werden vele vaten met chemicaliën en afval daarvan en grote hoeveelheden grondstoffen voor chemische drugs aangetroffen. Daarnaast zijn een heel aantal machines ter vervaardiging van drugs in beslag genomen.

Geldtelmachines
Verder werden er nog meerdere grote geldbedragen en diverse kostbare horloges gevonden. Ook zijn grote hoeveelheden van diverse soorten verdovende middelen en drie geldtelmachines aangetroffen.

Foto’s: Politie en archieffoto ZHZActueel.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer