Tiplijn: 06-19541384

Brandweerwagen rijdt komende tijd met zwaailicht en sirene door regio

1

ALBLASSERDAM / DORDRECHT – Veel mensen viel het in de afgelopen dagen al op: een brandweerwagen met zwaailicht en sirene door Alblasserdam, Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Dordrecht en verder door de regio. Dat terwijl nergens een spoedmelding voor de hulpdiensten te vinden was. Ook woensdag 1 juli 2020 werd er weer met spoed door de polder gereden. Het blijkt te gaan om een rijvaardigheidsopleiding van de brandweer.

Eéns in de zoveel tijd worden de chauffeurs getraind en daarbij oefenen ze ook met optische en akoestische signalen, zo laat de Veiligheidsregio ZHZ desgevraagd weten.

Ook in de komende dagen en weken wordt er in de regio nog getraind.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Niet alleen in Alblasserdam, de laatste tijd ook met regelmaat door Dordrecht. Maar prima dat ze oefenen, het is een behoorlijke klus, met zo’n vrachtwagen en gewicht proberen snel en veilig bij een calamiteit te komen.

Reageer