Tiplijn: 06-19541384

Slachtoffer bij grote woningbrand in flat Gorinchem

0

GORINCHEM – In een flatwoning aan de Weverstraat in Gorinchem is maandagavond 29 juni 2020 brand uitgebroken. Een slachtoffer bleek nog in de flatwoning aanwezig en is door de brandweer uit de woning gehaald. Het slachtoffer is na medische hulpverlening ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er naar een mogelijk tweede slachtoffer gezocht, die uiteindelijk niet is gevonden.

Even voor 22.30 uur gingen de brandweer en politie met spoed ter plaatse nadat er melding was gemaakt dat er op de zesde etage brand zou zijn. Bij aankomst kwam de rook inmiddels uit de woning. De brandweer spoedde zich naar de woning en bij het betreden van de woning werd een slachtoffer aangetroffen.

De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse om hulp aan de slachtoffers te verlenen en de brand te bestrijden. De politie heeft diverse omliggende flatwoningen ontruimd. De bewoners zijn ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst. De geëvacueerde flatbewoners zijn daarna even verderop opgevangen in woonzorgcentrum Bannehof.

De brand heeft zich beperkt tot de flatwoning waarin deze ontstond. Wel hebben de woningen boven de brand rookschade en de woningen onder de brand waterschade opgelopen. Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem kwam ter plaatse om met de betrokkenen te spreken. Rond middernacht is bekeken welke bewoners weer terug naar hun woning mochten. Enkele omwonenden moesten de nacht elders doorbrengen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer