Tiplijn: 06-19541384

Jongen (16) uit Papendrecht verkoopt vuurwapen en wordt opgepakt

0

PAPENDRECHT – Een 16-jarige jongen uit Papendrecht is zondag 21 juni aangehouden voor de verkoop van een vuurwapen. De politie kreeg die dag een bijzondere melding. De melder had een afspraak gemaakt voor de aankoop van een vuurwapen. Hij bedacht zich echter en belde de politie. Die besloot de gepland staande verkoop door te laten gaan, om de verkoper zo aan te kunnen houden.

Op de Lange Tiendweg in Papendrecht vond ter hoogte van sportschool Basic Fit de verkoop plaats. De politie kwam op het afgesproken tijdstip tevoorschijn en hield de verkoper aan door middel van een zogenoemde BTGV. Deze Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte is een procedure die door de politie wordt ingezet als zij te maken krijgt met een persoon die mogelijk vuurwapengevaarlijk is. Een verdachte wordt daarbij benaderd met een gericht en geladen vuurwapen.

De verdachte bleek een 16-jarige Papendrechter. De jongen had in zijn rugzak een koffertje met daarin een niet van echt te onderscheiden vuurwapen. Later werd duidelijk dat het om een gasdrukwapen gaat welke op zo’n manier is bewerkt dat er ook projectielen mee kunnen worden afgevuurd. De tiener zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter. Bron: Politie Papendrecht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer