Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten ruim 2 uur bezig met uit raam gesprongen hond in Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – Een zeven jaar oude hond is zaterdagmiddag 27 juni 2020 uit een raam gesprongen van een appartement aan de Watervluchtmolen in Nieuw-Lekkerland. Het dier sprong door een geopend raam en een hor heen naar buiten. Daar kwam hij op een afdakje terecht. Daarvandaan liep het dier via het schuine pannendak naar het dak van de bergingen. Buren probeerden de hond eraf te halen, maar dat lukte niet.

Om de hond gerust te stellen en om te voorkomen dat hij naar beneden zou springen, namen een buurman en een buurvrouw bij hem plaats op het dak.

Hap
De brandweer kwam ter plaatse. Er werd geprobeerd om een halsband bij de hond om te doen. Daar had de viervoeter kennelijk geen zin in en hij hapte naar één van de brandweerlieden.

Kalmeringsmiddel
Later in de middag kwam de dierenambulance ter plaatse. Geprobeerd werd om het dier brokken te voeren, met daaroverheen een kalmeringsmiddel. De hond at echter geen brok.

Hondengeleider
Via allerlei kanalen werd geprobeerd contact te krijgen met de eigenaresse. Uiteindelijk lukte dit. De ‘bazin’ arriveerde rond 18.30 uur. Om te voorkomen dat de hond bij het zien van de bazin van het dak zou springen, werd de vrouw opgehaald door een hondengeleider van de politie.

Loopbrug
De vrouw is via een trapje het dak op geklommen en wist al snel de halsband om de kop van de hond te doen. Vervolgens werd er, naar een idee van pompbediende Bas, een soort loopbrug gemaakt met een ladder en wat platen. Voorzichtig werd de ‘blaffer’ via de ladder naar beneden gehaald. Het dier is ongedeerd gebleven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer