Tiplijn: 06-19541384

Gewonden bij zwaar ongeval op A16 Dordrecht; vrachtwagen op de kop in de berm

3

DORDRECHT – Bij een ernstig ongeval op de A16 bij Dordrecht ter hoogte van het knooppunt met de N3 zijn drie gewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag 24 juni om 13.00 uur op de rijbaan van de A16 richting Rotterdam, tussen de afrit en oprit van de N3. Bij het ongeval zijn in ieder geval een vrachtwagen en auto betrokken. De politie, brandweer, meerdere ambulances en het team van de traumahelikopter rukten uit.

Gewonden
De vrachtwagenchauffeur en bijrijder konden zelfstandig uit het wrak komen. Een inzittende van een auto raakte bekneld en werd door de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde slachtoffer raakte lichtgewond. De vrachtwagen is zwaar beschadigd geraakt en ligt op de kop in de berm.

Wegafsluiting
De rijbaan van de A16 richting Rotterdam werd na het ongeval tijdelijk volledig afgesloten. Door de afsluiting vanwege het ongeval ontstonden lange files op de wegen tussen Breda en Rotterdam.

Berging
Aangezien in eerste instantie onduidelijk was welke stof de vrachtwagen vervoerde, is de staat van de lading door de hulpdiensten onderzocht. Volgens de vrachtbrief gaat het om vaten hars die door de vrachtwagen werden vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Pas rond 20.00 uur kon een groot deel van de rijbaan richting Rotterdam weer worden vrijgegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

Reageer