Tiplijn: 06-19541384

Agent trekt pistool na aanval door groep jongeren in Dordrecht; wapenstok gestolen

7

DORDRECHT – Een politieman die naar een herhaaldelijke melding van geluidsoverlast op het Vogelplein in Dordrecht ging, is daar door een grote groep jongeren aangevallen.

Aanhouding
De agent ging naar het Vogelplein omdat daar een auto met geopende deuren stond waar keiharde muziek uit klonk. Om de auto stond een grote groep jongeren. De politieman sprak de bestuurder aan op de herrie, maar die was daar niet van gediend en nadat de agent de situatie enige minuten verbaal onder controle wist te houden, ging de bestuurder los. De agent kon de meest verschrikkelijke ziektes krijgen. Daarop werd de bestuurder aangezegd dat hij was aangehouden voor belediging.

Wapenstok
De jeugd die om de auto stond bemoeide zich met de situatie en schoot de bestuurder te hulp. Daarop liep het uit de hand. De agent werd door hen van achteren belaagd, hij werd geschopt en er werd een fiets naar hem gegooid. De agent pakte zijn wapenstok en vroeg assistentie van collega’s aan. In het tumult werd de wapenstok van hem afgenomen en daarna zag hij geen andere oplossing dan zijn vuurwapen te pakken. Dat werkte en gelukkig kwamen zijn collega’s hem snel te hulp. De bestuurder, een 35-jarige Hagenaar, is daarna aangehouden.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van dit incident en de man die de wapenstok heeft gestolen. Het signalement van de man: hij heeft een getinte huidskleur en droeg een wit T-shirt en een witte korte broek.

Er zijn tijdens dit incident meldingen bij de politie binnengekomen en die mensen wil de politie graag spreken. Ook zijn er misschien filmpjes gemaakt van dit incident en ook die wil de politie graag zien. De politie vraagt mensen met informatie te bellen naar 0900-8844. Wanneer mensen anoniem informatie willen delen kan dat via Meld Misdaad Anoniem, op het telefoonnummer 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

 1. Gekke Gerrit on

  Respect voor deze agent,

  Ik had me wapen ter zelfverdediging gebruikt

  laat de rechter dan maar eens een uitspraak doen,we zullen zien!

  Hulde aan deze agent

 2. Respect voor niet alleen deze agent maar alle agenten in Nederland die moeten optreden tegen dit tuig.

  Alle lof in deze toch al moeilijke tijden. Houd vol en ga zo door !!!!! Succes !!!!!!

  • even een optelsom:
   – grote groep jongeren
   – bestuurder gaat verbaal los
   – agent kan de meest verschrikkelijke ziektes krijgen
   – de overige jeugd bemoeid zich ermee
   – de agent werd van achteren belaagd
   – wapenstok gestolen

   o ja, ook nog een signalement: licht getint

 3. Zeker respect voor alle agenten. Het wordt steeds gekker, er is totaal geen respect meer.
  Laat staan normale normen en waarden.
  Ze doen maar gewoon. Mogen van mij flink gestraft worden.

  • Deze voorbeeldige jongeren mogen niet gestraft worden want dan hebben ze weer een rede om zielig te gaan lopen doen en krijgen we het gezeik weer dat de agent racistisch is. Hebben ze weer een rede om black life matters demonstratie te houden de stumperts

   Zal wel weer afgedaan worden met slechte jeugd gehad ?

Reageer