Tiplijn: 06-19541384

Vijf aanhoudingen in drugsonderzoek Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In een drugsonderzoek rond een woning aan de Perengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie vrijdag 12 juni 2020 vijf verdachten aangehouden. Dit meldt de politie vanwege het onderzoek een week nadat de aanhoudingen zijn verricht. De aangehouden verdachten komen uit Zwijndrecht (32, 44 en 49 jaar) en Hendrik-Ido-Ambacht (35 en 52 jaar).

De drugsactie was op touw gezet nadat wijkagenten in Hendrik-Ido-Ambacht via Meld Misdaad Anoniem diverse meldingen van drugsdealen vanuit de woning hadden ontvangen. In samenwerking met de afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) van de politie en agenten van het basisteam Drechtsteden-Buiten werd een onderzoek gestart. Uit het onderzoek bleek dat er een behoorlijke aanloop van klanten op de woning was.

Op 12 juni 2020 is er een actiedag georganiseerd waarbij vier klanten op heterdaad zijn aangehouden, nadat zij de woning na hun aankoop verlieten. Direct daarna werd de hoofdbewoner van het pand aangehouden, een 52-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. In de doorzoeking die in de woning is gedaan werden 48 ponypacks met cocaïne en circa 2000 euro cash aangetroffen. Ook is verstopt in de printer een nepvuurwapen gevonden.

Naar aanleiding van het aantreffen van de drugs in de woning gaat de politie een bestuurlijke rapportage aan de gemeente opmaken. De burgemeester kan op basis van de bestuurlijke rapportage bijvoorbeeld besluiten om de woning voor een periode te sluiten. Foto’s: Politie Drechtsteden-Buiten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer