Tiplijn: 06-19541384

Ondergelopen straten en omgewaaide bomen door noodweer in Dordrecht

0

DORDRECHT – Brandweerposten uit de regio zijn dinsdagmiddag 16 juni 2020 uitgerukt naar Dordrecht vanwege grote wateroverlast. Halverwege de middag ontstond na noodweer wateroverlast in grote delen van Dordrecht. Veel straten stonden blank met soms wel tientallen centimeters water. De brandweer en gemeente doen er alles aan om het water weg te pompen en verdere schade te voorkomen. De brandweer van ‘s-Gravendeel, Heerjansdam, Sliedrecht en Alblasserdam assisteren hun Dordtse collega’s gezien het grote aantal meldingen van wateroverlast en stormschade. Ook in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht werd de brandweer ingezet bij meerdere meldingen van wateroverlast.

Noodweer Benelux meldt dat er sprake is geweest van een windhoos in Dordrecht. Op foto’s is een slurf gezien en op een filmpje is te zien hoe de wind een boom omver trekt. “Een tuba maakt een touchdown aan de grond waardoor we kunnen spreken van een windhoos!,” aldus Noodweer Benelux op Twitter.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer