Tiplijn: 06-19541384

Politie slaat 15-jarige in de boeien na mishandeling van BOA in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zondagmiddag 14 juni 2020 een 15-jarige jongen uit Alblasserdam gearresteerd in het Lammetjeswiel in Alblasserdam, op verdenking van de mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) op 22 mei van dit jaar. De jongen werkte tijdens de aanhouding, volgens de politie, niet mee en werd daarom uiteindelijk in de handboeien geslagen en op die manier meegenomen. Hij was daarbij volgens agenten behoorlijk ‘grof in de mond’. De tiener is meegenomen naar het politiebureau in Dordrecht. “Meer aanhouden worden niet uitgesloten,” meldt politiewoordvoerster Marjolijn Vrolijk.

 

Vrijdagavond 22 mei raakte in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een BOA gewond, nadat hij een steen tegen zijn neus gegooid kreeg. De dader ging er direct vandoor.

Twee BOA’s liepen die vrijdagavond door het recreatiegebied. Zij waren in gesprek met een visser. Een groepje jongeren begon vanaf een afstand de toezichthouders uit te schelden met grove scheldwoorden. Nadat er met een steen was gegooid in de richting van het tweetal, wilden de handhavers de jongeren aanspreken. Een politiewoordvoerder vertelde hier eerder over: “Die jongens gingen er als hazen vandoor. De BOA’s zijn erachteraan gegaan, maar hebben de jongens niet kunnen achterhalen. Eén van die BOA’s wist er wel vlakbij te komen. Hij had één jongen bijna te pakken. Die jongen gleed uit over een pad, kwam ten val en greep met zijn hand in de boomschors op het pad. De jongen gooide daarna met kracht van dat spul in het gezicht van de BOA. Daar zat kennelijk ook een steen of iets zwaars in. Dat kwam op zijn neus terecht en veroorzaakte een behoorlijke bloeding. De BOA is naar de huisarts geweest om de wond op zijn neus te laten behandelen.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer