Tiplijn: 06-19541384

Scooterrijder (18) op achterwiel door Zwijndrecht

3

ZWIJNDRECHT – Een 18-jarige scooterrijder uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft twee boetes gekregen nadat hij de aandacht van de politie trok. De Ambachter reed maandag 8 juni rond 17.00 uur op de Beethovenlaan in Zwijndrecht op zijn achterwiel. Agenten gingen achter de wheelies makende scooterrijder aan en hielden hem staande bij winkelcentrum Oudeland. De scooterrijder mocht de agenten volgen naar het politiebureau in Zwijndrecht voor een snelheidstest op de rollerbank.

Uit de test kwam een constructiesnelheid van 82 kilometer per uur. Na correctie blijft daar 73 kilometer per uur van over, veel harder dan de toegestane snelheid van 45 kilometer per uur. De verdachte heeft bekeuringen gekregen voor het rijden op zijn achterwiel en voor de te hoge constructiesnelheid. Voor beide bekeuringen zal de officier van justitie het boetebedrag bepalen. Hier wordt rekening gehouden met de kans op herhaling, meldt de politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. Jan de Sterke on

  Dit zien wij hier regelmatig an ons voorbij komen op de Antoniuslaan in H.i.Ambacht, maar na een melding het bericht ontvangen je moet heel de buurt mobiliseren en aangifte doen voor er misschien naar wordt gekeken, kinderen, ouderen en mensen met een rollator steken veel deze weg over, levens gevaarlijk wat hier wordt getolereerd.

  • VeiligNederland on

   Ik denk dat ouders van nu maar gewoon een ouderwetse opvoeding moeten hanteren. Leuk dat modern zijn, maar de jeugd is volkomen losgeslagen.

   • Ooit van kinderbescherming gehoord? Helaas zelf ervaring mee. Als je eigen kinderen flink aanpakt en er wordt gebeld beland je in hele trajecten, gesprekken en controles. Zeker nodig als je niet goed met je kinderen omgaat, maar onrechtvaardig als je ze na waarschuwingen stevig aanpakt om fatsoen, respect en orde en netheid bij te brengen.

Reageer