Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt verkeerscontrole in Kinderdijk; 5 boetes; extra aandacht voor luide motoren

0

KINDERDIJK – De politie heeft maandagmiddag 1 juni 2020 een verkeerscontrole gehouden langs de Lekdijk bij Kinderdijk. In anderhalf uur tijd kregen vijf personen een boete. Zo kreeg de bestuurder van een snorscooter een boete, omdat zijn voertuig veel te hard kon rijden. De man mocht lopend verder en moet zijn scooter binnenkort bij de RDW laten herkeuren. Verder werd iemand beboet omdat de snelheidsmeter van zijn voertuig defect was.

De derde boete was voor een bestuurder die een mobiele telefoon vast hield tijdens het rijden. Verder werd een automobilist bekeurd vanwege uitstekende lading en tot slot kreeg een bestuurder een boete voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

De controle duurde ongeveer anderhalf uur. In het totaal werden twintig voertuigen gecontroleerd. Er was ook extra aandacht voor luidruchtige motoren. Er werd gecontroleerd op het al dan niet aanwezig hebben van een DB-killer in de uitlaat van de motor. Tijdens de controle bleken er geen motorrijders de geluidsnormen te overtreden.

7 boetes bij verkeerscontrole in Hardinxveld; 1 scooter in beslag genomen

H’VELD-G’DAM – De politie heeft maandag 1 juni 2020 een verkeerscontrole gehouden op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam. De focus lag daarbij op gemotoriseerde tweewielers zoals scooters en motoren. Er werden zeven boetes uitgedeeld. Ook werd er één scooter in beslag genomen, omdat de bestuurder eerder ook al was betrapt op het rijden zonder rijbewijs en nu dus weer zonder rijbewijs door Hardinxveld reed.

Er werd twee keer een boete uitgedeeld voor een te hoge constructiesnelheid van de scooter. De bestuurders moesten lopend, naast hun scooter verder en moeten hun voertuig binnenkort bij de RDW laten herkeuren op de snelheid.

Verder werd er iemand beboet voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Daarnaast reed er iemand zonder rijbewijs en reed er iemand zonder verzekering.

Tot slot werd er een boete uitgedeeld vanwege een te gladde achterband en een niet goed leesbare kentekenplaat.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer