Tiplijn: 06-19541384

Snorfietsers op fietspad langs dijk in Alblasserdam gaan op de bon

3

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagochtend 13 mei 2020 een kleine verkeerscontrole gehouden op de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Er werd gecontroleerd op snorfietsers en snorscooterrijders die gebruikmaken van het onverplichte fietspad langs de dijk. In tien minuten tijd werden vier personen bekeurd. Onder hen was ook iemand op een speed pedelec. Dit is een fiets die 45 kilometer per uur kan.

Snorfietsers en snorscooterrijders moeten zich bij een onverplicht fietspad gedragen als een bromfietser en dus gebruik maken van de normale rijbaan op de dijk. Dat zij met hun maximale snelheid van 25 kilometer per uur het overige verkeer op de dijk tot last kunnen zijn, is volgens de politie ondergeschikt aan het verbod om gebruik te maken van het onverplichte fietspad.

Een onverplicht fietspad is te herkennen aan een rechthoekig bord met de tekst ‘fietspad’. Snorscooters mogen wel gebruikmaken van een verplicht fietspad. Zo’n fietspad is te herkennen aan een rond blauw bord met daarop een symbool van een fiets.

De boete bedraagt 104 euro.

Foto: archief 2018 / tijdens een verkeersongeval.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Flink hoor, daarop controleren.
    Waarschijnlijk rijden de meesten uit veiligheidsoverweging en onwetendheid op dit fietspad. Waarop de helden direct gaan handhaven ipv waarschuwen….

  2. Ik denk, in dit geval ,dat ze graag ongevallen willen zien. Nou nee niet in dit geval. Neem het Heulpad in Hendrik Ido Ambacht. Fietspad, verplicht fietspad, scooters met zeer hoge snelheid, al dan niet op 1 wiel (wheelie) racen meerdere keren per dag over dit fietspad. Ik heb er meerder keren over gesproken. Het heeft geen prioriteit krijg je dan te horen van een wijkagente. Kinderen maken gebruik van dit fietspad. Die scooters met die hersenloze die erop zitten zijn levensgevaarlijk. Maar vooral niets aan doen. Ergerlijk.

  3. Beste Arie ten eerste is onwetendheid geen excuus. Als men aan gemotoriseerd verkeer deelneemt , dient men de regels te kennen. Verder zijn het niet alleen de jongeren die de regels negeren , maar ook vele ouderen die destijds hun rijbewijs B hebben gehaald en hierop later automatisch rijbewijs AM (bromscooter) bijgeschreven hebben gekregen zonder zich de specifieke betekenis van de verkeersborden eigen hebben gemaakt. Voor diegenen die het willen weten: rechthoekig blauwbord (G13) met opschrift fietspad , verboden voor brom- en snorscooters , behalve electrise max 25 km. Rond blauw bord (G11) met tekening witte fiets, verplicht alleen voor snorscooters (blauw nummerbord max 25 km. Rond blauwbord (G12a) met tekening witte brommer en fiets , verplicht voor alle scooters . Zo moeilijk kan het toch niet zijn ?

Reageer