Tiplijn: 06-19541384

Omstanders reanimeren wielrenner met hartstilstand succesvol

0

STREEFKERK – Een wielrenner is met succes door voorbijgangers en omwonenden gereanimeerd, nadat hij dinsdagmiddag 5 mei in Streefkerk werd getroffen door een hartstilstand. De man uit Nieuw-Lekkerland reed omstreeks 17.00 uur op de Dorpsstraat toen hij ten val kwam. Omwonenden zagen de man vallen en snelden zich naar het slachtoffer. Al snel werd duidelijk dat de man geen ademhaling meer had en werd 112 gebeld. Terwijl één van de omwonenden bij de Spar aan de Kerkstraat een AED haalde, startten andere omstanders de reanimatie.

Na meerdere schokken met de AED (een apparaat waarmee een elektrische schok wordt gegeven om het hart weer in een normaal ritme te krijgen, red.) te hebben gegeven leek de reanimatie aan te slaan en begon de wielrenner weer op eigen kracht adem te halen. Toen het ambulancepersoneel de man de ambulance in droeg voor verdere behandeling, was de man inmiddels weer bij bewustzijn. Ook het gealarmeerde personeel van een traumahelikopter kwam ter plaatse. De omwonenden en voorbijgangers kregen complimenten van de hulpverleners voor hun adequate handelen. De wielrenner is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer