Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor loze gasluchtmeldingen in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland

0

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland zijn dinsdagavond 28 april 2020 uitgerukt voor meldingen van een gaslucht. In Alblasserdam werd een gaslucht gemeld in de Rembrandtlaan en in Nieuw-Lekkerland in de Jupiterstraat. Op beide locaties werd echter geen verhoogde concentratie gas gemeten. De DCMR Milieudienst Rijnmond houdt er sterk rekening mee dat een ontgassend schip de oorzaak is van de meldingen.

Bij de milieudienst kwam iets later ook vanuit Groot-Ammers een melding over een vreemde lucht binnen.

Deze week heeft de ChristenUnie van Molenlanden vragen gesteld over het ontgassen van schepen op de Lek, meldt Het Kontakt. De partij wil weten wat de gezondheidsrisico’s zijn en welke mogelijkheden er zijn om ertegen op te treden.

Foto’s: Jose Brandt en Glenn Nannings.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer