Tiplijn: 06-19541384

Krakers uit woning aan Spijksedijk in Gorinchem gezet

3

GORINCHEM – Een groep krakers die al enkele weken verbleef in een woning aan de Spijksedijk in Gorinchem heeft donderdag 16 april 2020 het pand moeten verlaten. De gemeente constateerde dat het pand zonder toestemming van de eigenaar in gebruik was genomen door de krakers. Donderdagochtend werd het pand ontruimd. De politie was bij de ontruiming aanwezig en werd daarbij ondersteund door de Mobiele Eenheid (ME). De krakers zijn niet aangehouden, wel zijn hun identiteitsgegevens genoteerd zodat ze op een later moment verhoord kunnen worden. De gemeente heeft de krakers geattendeerd op opvangmogelijkheden in de regio.

Afgelopen weken veroorzaakten de krakers veel overlast. Er was sprake van ernstige geluidsoverlast en ook moest de brandweer tweemaal uitrukken omdat er in de achtertuin vuur gestookt werd. De woning is door de krakers ernstig vernield. Er is voor vele duizenden euro’s aan schade aangericht. Het pand aan de Spijksedijk heeft de bestemming bedrijventerrein met de aanduiding bedrijfswoning. Dat betekent dat de woning alleen bewoond mag worden door iemand die op het perceel zijn of haar bedrijf uitoefent. De eigenaar van het pand wil het binnenkort weer als bedrijfswoning gaan gebruiken.

Foto’s: Max Liet 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. WATTALSSOUNDSYSTEM on

  ik ben van mening dat er iemand is die de kraker wereld teschande brengt
  (SCHAAM MIJ VOOR DIT SOORT GEDRAG EN DAT WORD VAN ZELF OP GELOST DOOR KARMA!

  !!!!wij (DE GOEDE) vinden dit zeer jammer !!!!!

  WANT ZIJN OOK KRAKERS DIE ER GEEN VUILNISBELD ACHTER LATEN!!!!!!
  MAAR ECHT VOOR EEN DAK BOVEN HET HOOFD DAT DOEN

Reageer