Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Alblasserdam rukt uit voor brandende voertuigen in Ridderkerk

1

ALBLASSERDAM – Brandweer Alblasserdam is maandagavond 13 april 2020 opgeroepen voor een brand in de Tinstraat in Ridderkerk. De Alblasserdammers rukten uit met de nieuwe schuimbluswagen. In de Tinstraat bleken drie voertuigen in brand te staan. Verder was door de hitte de ruit van een vloerenzaak kapot gesprongen. De eerste blussing werd gedaan door brandweer Ridderkerk. Niet veel later spoot brandweer Alblasserdam schuim over de voertuigen.

De brand is inmiddels onder controle. De schade is groot. De grootste gedupeerde is de eigenaar van de vloerenzaak. De man vertelt: “De Caddy en de Transporter die gebrand hebben zijn van mij. Die Amerikaanse bak rechts is volgens mij van mijn buurman Mikey’s Automotive.” Ook de vloerenzaak zelf is flink beschadigd geraakt. De winkelruit en de ruit in de deur is kapot. Een andere deur is opengebroken om ervoor te zorgen dat het pand niet in vlammen op zou gaan.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn aanwijzingen dat het gaat om brandstichting. Iemand heeft namelijk rond het ontstaan van de brand een persoon hard zien wegrennen. Volgens de politie lijkt het erop dat de brand  is begonnen bij de VW Caddy. De twee voertuigen daarnaast zijn vervolgens zo warm geworden, dat deze ook in brand zijn gevlogen. Dit zorgde bij elkaar voor zoveel hitte dat er bij de Vloerenzaak schade ontstond. De brand zal verder onderzocht gaan worden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer