Tiplijn: 06-19541384

Politie zet drone in tegen verkeershufters Biesbosch

2

DORDRECHT – De politie heeft op Eerste Paasdag een drone ingezet boven de Biesbosch bij Dordrecht. Aanleiding hiervoor was een grote groep ‘verkeershufters’ die met crossmotoren en quads door het natuurgebied scheurden. ”Er werd flink gescheurd door het natuurgebied, onder andere over ruiterpaden en fietspaden”, aldus de politie. ”We zagen de frustratie bij wandelaars, fietsers maar ook ruiters die hun paarden in bedwang moesten houden”.

Bij het zien van de politie gingen de crossers er snel vandoor. Dankzij de inzet van een politie-drone kon één van de motorcrossers worden gepakt. De motor is in beslag genomen en er volgen boetes voor alle strafbare gedragingen, waaronder het niet dragen van een helm, rijden door een natuurgebied en het onverzekerd rondrijden.

De politie waarschuwt de crossers die voor nu zijn ontkomen; de beelden van de drone worden namelijk nog verder onderzocht. De verkeershufters mogen zich ook vrijwillig melden aan het politiebureau bij de Overkampweg in Dordrecht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Bedrijven (@wijkagenten.bedrijven) op

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. En zo wordt het gebruik van drones dus al verder opgerekt. Eerst was het om mensen te betrappen die geen 1,5 meter afstand hielden en nu dus voor verkeerscontroles. Ik ben geen complotdenker, maar wat hier gebeurt zou best wat kritischer benaderd mogen worden. Verkeershufters aanpakken prima, maar ik trap op de rem bij het ongebreideld inzitten van drones. Zelfs als dat de pakkans verhoogt. Vandaag zijn het de verkeershufters, morgen ben jij het die 5 KM te hard reed…

Reageer