Tiplijn: 06-19541384

Auto valt van aanhanger op A15 bij Alblasserdam; boete voor bestuurder

0

ALBLASSERDAM – Een kapotte auto die op een aanhanger stond is zaterdagavond 4 april 2020 deels van de kar gevallen. Dit gebeurde op de A15 bij Alblasserdam richting Rotterdam. De bestuurder kwam met zijn Dogde Ram bij het tankstation vandaan. Na een paar honderd meter te hebben gereden begon de aanhanger met daarop de auto te schudden en ging het mis. De auto viel van de aanhanger en kwam met twee wielen op de vluchtstrook terecht.

Het ongeval gebeurde even na 19.00 uur. Omdat er veel onduidelijkheden waren over de voertuigen, kwamen diverse politievoertuigen ter plaatse voor nader onderzoek. De trekkende Dodge Ram mag volgens de RDW-gegevens helemaal geen aanhanger trekken. De eigenaar van de auto vertelde dat hij daar niets van wist en dat hij de auto gewoon met trekhaak had gekocht.

Omdat de bestuurder van de auto geen ‘karrijbewijs’ (B+E) had, maar slechts een auto rijbewijs, kreeg hij een boete.

Nadat het politieonderzoek was afgerond, konden de bergers aan de slag. Voor de bergers was het een lastige klus. Rond 21.00 uur was de Chevrolet kampeerwagen van de kar getakeld en op de bergingswagen gezet. De berger heeft het voertuig verderop bij de wrakkenplaats in Alblasserdam eraf gezet. Het is vanaf dat punt de verantwoordelijkheid van de eigenaar om het voertuig veilig naar de uiteindelijke bestemming (Boxtel) te brengen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de snelweg gedeeltelijk afgesloten. Dit leverde echter geen problemen op voor het overige verkeer, omdat het rustig was op de A15.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer