Tiplijn: 06-19541384

Flatwoning in Alblasserdam verwoest door brand

0

ALBLASSERDAM – Een flatwoning aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam is vrijdagmiddag 3 april 2020 verwoest door brand. Buurtbewoners zagen halverwege de middag rook uit de flat komen en belden 112. Of er iemand in de woning was, wist niemand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel gedoofd. Er bleek tijdens de brand, die in de woonkamer is begonnen, niemand thuis te zijn. Tijdens het ventileren van de ruimtes, kwam de bewoner thuis. Hij zag tot zijn schrik dat zijn woning onbewoonbaar was geworden.

Alle ruimtes in de woning zijn ernstig beschadigd door rook, roet en water. De bewoner kan voorlopig niet terug naar huis. De stichting Salvage is ingeschakeld om de schade af te gaan handelen. Dan zal er ook naar onderdak voor de jongeman worden gekeken. Ook Woonkracht10, die de woning verhuurt, is aanwezig voor de verdere afhandeling.

Buurtbewoners hebben de gedupeerde bewoner, die onlangs uit Syrië naar Nederland vluchtte, hulp aangeboden. Een tolk zorgde ervoor dat er goed gecommuniceerd kon worden.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Dit wordt verder ook niet meer onderzocht.

Een punt van aandacht is volgens de overige bewoners van de flat wel dat er gekeken gaat worden naar een nooduitgang. “Het luik naar het dak hebben ze dichtgemaakt. Als er nu beneden brand uitbreekt, zitten we als ratten in de val. Wij willen graag dat dit dichtgespijkerde luik weer een nooduitgang wordt, zodat we ergens heen kunnen als het mis gaat.”

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer