Tiplijn: 06-19541384

Politie bij bruiloft in Streefkerk om gasten weg te sturen

0

STREEFKERK – Even leek het er vrijdagavond 27 maart 2020 op dat er een grootschalig politieoptreden nodig was, bij een trouwerij in Streefkerk. Uit voorzorg werden diverse eenheden en het Team Parate Eenheid opgeroepen voor eventuele bijstand. Die inzet bleek uiteindelijk niet nodig. Wel staat er nog een aantal agenten bij de Bergstoep klaar om eventuele gasten terug te sturen. Eerder op de dag was de politie getipt dat er een trouwerij zou plaatsvinden, met een stuk meer dan dertig aanwezigen. Dat is echter, in verband met de coronacrisis, niet meer toegestaan.

Een woordvoerder van de politie legt uit: “We staan op dit moment voor de deur, om te voorkomen dat er gasten van buitenaf de woning in gaan. In de woning waar de trouwerij wordt gevierd, zijn al veel mensen aanwezig, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat het hier gaat om een groot gezin met wel tien broers en zussen. Ook de aanhang en de opa en oma zijn aanwezig. Op dit moment hebben we nog geen reden gezien om maatregelen te nemen. De groep die nu bij elkaar zit, heeft al zo regelmatig contact met elkaar, dat het nu geen zin heeft om de groep op deze trouwdag uit elkaar te trekken. Veel van hen wonen zelfs nog thuis. Het gaat voor ons om een balans tussen de huidige maatregelen en gezond verstand.”

Mochten er later op de avond nog gasten op de bruiloft afkomen, dan zullen deze door de politie naar huis worden gestuurd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer