Tiplijn: 06-19541384

Ziekenhuis in Gorinchem ‘op slot’ om vrouw met coronavirus

0

GORINCHEM – Een persoon die zaterdag positief is getest op het coronavirus in het Erasmus MC in Rotterdam, heeft tussen 21 en 28 februari 2020 op de intensive care van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen. Dat blijkt uit een bericht op het intranet van het ziekenhuis. Het ziekenhuis is voorlopig op slot. Tijdens een persconferentie om 15.30 uur is bekend gemaakt dat er een tijdelijke opname -en bezoekersstop is gestart in het ziekenhuis. Het crisisteam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is bijeen in verband met het virus.

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis in Gorinchem, was bij het personeel en de overige aanwezigen niet bekend dat de patiënte besmet was met corona. Dat bleek pas nadat zij was overgeplaatst naar het EMC in Rotterdam.

Het ziekenhuis schrijft dat medewerkers die op de betreffende afdeling zijn geweest terwijl de patiënt daar verbleef, en die ziekteverschijnselen vertonen, zichzelf moeten afzonderen en hun leidinggevenden op de hoogte moeten stellen om getest te kunnen worden op het coronavirus.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer