Tiplijn: 06-19541384

Brandweer in de regio druk met stormschades

0

REGIO – De brandweer is op zondag 23 februari 2020 op vele plaatsen in de regio uitgerukt vanwege stormschades. Zware windstoten zorgden voor een aantal bomen die over de weg vielen, wegwaaiende dakpannen en schade aan daken. Ook waaide er veel bouwmateriaal weg en vielen bouwhekken om. De brandweer kreeg op zondag in de gehele regio in totaal ruim 120 meldingen van stormschades. Vanwege de harde wind was door het KNMI code geel afgekondigd. Er raakte geen personen gewond.

In Gorinchem raakte een woonboot los van de wal. In Alblasserdam moest de brandweer uitrukken omdat de weg onder water stond. Een boom aan het Fazantplein in Zwijndrecht dreigde om te vallen. Omdat de boom in de buurt stond van een elektriciteitshuisje van Stedin, werd uit voorzorg de stroom bij zo’n driehonderd huishoudens in de buurt van het plein tijdelijk afgesloten. Nadat de boom was gekapt kon omstreeks 16.00 uur de stroom weer worden ingeschakeld.

Ook moest de brandweer in Zwijndrecht in actie komen voor stormschades op het Oranjeplein, Amerweg, Landmanweg en de Balistraat. In Dordrecht vielen bij een flatgebouw aan de Talmaweg drie glasplaten uit hun sponning. De politie heeft voor de veiligheid de omgeving afgezet.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer