Tiplijn: 06-19541384

Auto belandt op bodem van rivier in Papendrecht

0

PAPENDRECHT – Langs de Scheepvaartweg in Papendrecht is dinsdagochtend 18 februari 2020 een auto te water geraakt in de Beneden-Merwede. Rond 06.30 uur parkeerde een uitzendkracht zijn voertuig, om aan de slag te gaan bij Scheepswerf Slob. Op camerabeelden is te zien dat de auto, net nadat de man uit beeld is, uit het parkeervak rijdt en in de rivier terecht komt. Een passant die de auto in het water zag liggen, maakte een foto, maar belde geen 112.

Ruim een uur later liet de passant de foto aan iemand zien. Vervolgens werden de camerabeelden teruggekeken en werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd.

Twee duikteams, het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Nieuw-Lekkerland, brandweer Papendrecht, Rijkswaterstaat, de KNRM, de (water) politie en de ambulancedienst werden opgeroepen. De hulpdiensten rukten met spoed uit. Ter plaatse bleek pas dat het voertuig al anderhalf uur eerder te water was geraakt. Ook was op de camerabeelden te zien dat er niemand meer in de auto zat. De meeste hulpverleners konden bij die constatering met vervolg.

Lange tijd bleef onduidelijk van wie de auto was. Op de camerabeelden was de bestuurder niet duidelijk te zien. Halverwege de ochtend kon de eigenaar getraceerd en ingelicht worden.

Rijkswaterstaat zocht intussen met speciale apparatuur de rivierbodem af op zoek naar de auto. Na enige tijd werd het voertuig gelokaliseerd. Een speciaal bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de auto weer op de kant te zetten. Een duiker ging te water en maakte spanbanden vast aan de Hyundai. Niet veel later werd de auto, die niet op de handrem bleek te staan, met een kraan uit de rivier getrokken en rond 11.30 uur weer op de kant gezet.

De verzekering gaat de schade (bergingskosten, red.) verder afhandelen.

De auto werd door Rijkswaterstaat gelokaliseerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer