Tiplijn: 06-19541384

Zuurlekkage bij Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht

0

DORDRECHT – Bij Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht is donderdag 16 januari 2020 een azijnzuur lekkage ontstaan. De stof kwam rond 10.50 uur vrij waarop de brandweer van Dordrecht en de bedrijfsbrandweer van Chemours met spoed ter plaatse kwamen. Ook werd een meetploeg opgeroepen om in de omgeving metingen te verrichten.

Bij de lekkage kwam een mengsel van azijnzuuranhydride en formaldehyde vrij. Beide stoffen zijn giftig bij hoge concentratie. De meetploeg van de brandweer heeft alleen een lage concentratie buiten het terrein gemeten. Dit vormde geen gevaar voor de omwonenden. De brandweer heeft waterschermen ingezet om verdere verspreiding van de damp te voorkomen.

De lekkage vond plaats in een kunststoffabriek van Dupont op het terrein van Chemours. De fabriek is stilgelegd en Dupont gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Een speciaal team werd ingezet om de lekkage verder te stoppen. Omstreeks 12.20 uur meldde de brandweer dat het lek was gedicht. Alle medewerkers waren op tijd in veiligheid gebracht. Er vielen geen gewonden.

Foto: Archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer