Tiplijn: 06-19541384

Snelweg dicht na kettingbotsing Merwedebrug A27

1

GORINCHEM – De A27 ter hoogte van de Merwedebrug bij Gorinchem is donderdagmiddag 16 januari 2020 enige tijd afgesloten geweest. Even voor het middaguur botsten zeker zeven voertuigen op elkaar op de rijbaan richting Utrecht.

Twee ambulances, de politie & Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse. Vanwege de veiligheid van de betrokken hulpverleners werd de snelweg richting Utrecht volledig afgesloten. Hierdoor ontstond een lange file op de A27. Verkeer in de richting van Utrecht werd geadviseerd om te rijden via de A59 en de A2. Op de rijbaan richting Brabant ontstond een kijkersfile.

De ambulancedienst bracht tenminste één persoon naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Nadat de voertuigen waren getakeld moest het wegdek worden gereinigd. Omstreeks 13.00 uur werd één rijstrook weer vrijgegeven. Omstreeks 14.15 uur was de weg weer volledig open.

Foto’s: Max Liet

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer