Tiplijn: 06-19541384

Gewonde na aanrijding op rotonde in Zwijndrecht

2

ZWIJNDRECHT – Op de Burgemeester van ’t Hoffweg in Zwijndrecht heeft op dinsdag 7 januari 2020 een ongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde kort voor 18.00 uur op een rotonde. Een bestuurder van een busje kwam in aanrijding met een fietser. Na het ongeval kwamen de politie en de ambulancedienst met spoed ter plaatse. De fietser, een jongen, is door ambulancemedewerkers nagekeken en met een hoofdwond afgevoerd naar het ziekenhuis in Dordrecht. Aan zowel de fiets als de auto ontstond (lichte) schade.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Wanneer gaat de gemeente deze rotonde eens flink onder de loep nemen? Komend vanaf het station heb je vrij zicht of er fietsers aankomen, tegelijkertijd zie je ze alsnog over het hoofd?! Heb zelf ook al vaak zat nog flink moeten remmen om een aanrijding te voorkomen, maar het is en blijft een listig knelpunt!

    • Het kan de foto zijn, maar de verlichting lijkt ook niet echt optimaal te zijn. Daarnaast nemen nogal wat fietsers voorrang. Zeker ’s avonds kan het lastig worden om daar nog op te anticiperen. Fietsers (maar ook voetgangers) zijn zich niet bewust dat je ze vaak pas ziet wanneer ze daadwerkelijk oversteken (in elk geval in de wintermaanden).

      Enige manier om dit als automobilist écht te voorkomen is kruisingen/rotondes stapvoets te benaderen. Dat wordt ook zo geleerd bij rijlessen, maar ik vermoed dat dit de nodige irritaties van medeweggebruikers gaat opleveren.

Reageer