Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt Hardinxveldse drugsgebruiker aan na achtervolging door Papendrecht

0

PAPENDRECHT – De politie heeft in de nacht van 23 op 24 december 2019 een 19-jarige man uit  Hardinxveld-Giessendam aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man over de Veerweg richting de Burgemeester Keijzerweg rijden in Papendrecht. Er werd een stopteken gegeven, maar dat werd genegeerd, waarna een achtervolging volgde.

“Hierbij werd onder anderen een rood verkeerslicht genegeerd, geen richting aangegeven en met hoge snelheid door de woonwijk gereden. Ook lanceerde het voertuig zichzelf over een drempel, waarbij de vonken onder de auto vandaag kwamen. Hierbij had het voertuig dusdanige schade aan de voorvering opgelopen dat de bestuurder zijn wagen noodgedwongen tot stilstand moest brengen op de Troelstrastraat,” aldus de politie.

De bestuurder bleek een 19-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Na het afnemen van een blaastest, bleek dat er geen alcohol in het spel was. Maar na het afnemen van een speekseltest bleek er sprake te zijn van drugsgebruik. De uitslag van deze test gaf THC (werkzame stof in cannabis) aan. Om de exacte waarde hiervan te bepalen is er door een politiearts bloed afgenomen.

Tevens had de bestuurder nog een busje pepperspray in zijn jaszak. De pepperspray is in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden.

De bestuurder heeft voor het rode verkeerslicht, het geen richting aangeven en het rijden zonder rijbewijs bekeuringen ontvangen. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt en zal de bestuurder zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer