Tiplijn: 06-19541384

Aanhouding na schietincident in Zwijndrecht

2

ZWIJNDRECHT – Woensdagavond 11 december 2019 werden de hulpdiensten gewaarschuwd omdat er een schot gelost was op de Parklaan in Zwijndrecht. Na een korte zoektocht werd in Rotterdam de vermoedelijke schutter, een 34-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, aangehouden. Niemand raakte gewond.

Twee mannen, de verdachte en een 34-jarige Zwijndrechter, kregen volgens getuigen omstreeks 20:30 uur ruzie op straat waarbij een schot werd gelost. De schutter ging er vandoor in een auto. Direct werd een zoektocht gestart en de auto werd kort na middernacht door agenten gezien op het Oostplein in Rotterdam. Omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was, werd de verdachte met getrokken vuurwapens uit de auto gehaald en aangehouden. Hij zit vast. Het vuurwapen is vooralsnog niet aangetroffen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie die van belang is voor het onderzoek? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Foto’s: Glenn Nannings

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Willem de Jong on

    Dus door het gedogen van gebruik en handel van drugs in Develpark is er op deze locatie nu een schietincident.
    Wij waarschuwen al jaren. Werd/wordt weggewuifd al jaren. Enige tijd geleden ook beroving in park. Veel overlast , vuil en glas. Dagelijks zijn mensen bezig met schoonmaken. Een ek waar zwembad, kinderboerderij en sporthal samenkomen. Niet een uitgele3plek voor drugshandel

Reageer