Tiplijn: 06-19541384

Meerdere AED’s gestolen uit buitenkasten in Hendrik-Ido-Ambacht

2

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Er zijn meerdere AED’s gestolen uit buitenkasten in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat meldde de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht dinsdagavond 10 december 2019. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen, met als doel om het hart weer in een normaal ritme te laten kloppen. Het apparaat kan daarom van levensbelang zijn. “Eventuele hulp kan nu te laat komen,” meldt de gemeente. De politie is op de hoogte gebracht van de diefstal. Getuigen van de diefstal kunnen zich melden via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Diefstal is zinloos staat er, omdat er een GPS tracker inzit. Die moeten dan gemakkelijk terug te vinden zijn lijkt me…

  2. Een AED geeft geen schok bij hart stilstand. Maar bij fibrillerend hart. Met als doel het hart stil te zetten en dat het dan middels hartmassage weer op normale ritme aan het werk gaat. Vandaar het woord automatische elektronische defibrillator. 😉

Reageer