Tiplijn: 06-19541384

Afschuw na mishandelingen in Gorinchem; aanhoudingen volgen

1

GORINCHEM – Een aantal filmpjes op social media met grove mishandelingen door mogelijk dezelfde dadergroep zorgen voor afschuw en bezorgdheid in Gorinchem. De politie werd afgelopen vrijdag op de beelden gewezen en heeft een groot aantal van de verdachten inmiddels geïdentificeerd.

Gijs van Andelpark
In de filmpjes is te zien hoe een groepje jongens, haast in teamverband, een jonge knul op een schofterige manier mishandeld. De beelden zijn gemaakt op vrijdag 15 november, onder andere in het Gijs van Andelpark. De politie is daar omstreeks 15.30 uur met spoed ter plaatse gekomen, maar heeft op dat moment geen vechtende jongeren meer aangetroffen.

Geholpen door vele getuigen die de betrokkenen en verdachten op de filmpjes dachten te herkennen, is de politie direct een onderzoek gestart. Inmiddels is het slachtoffer gevonden en heeft hij aangifte gedaan. Het incident bleek niet op zichzelf te staan: de politie heeft nu vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud.

Aanhoudingen volgen
Ook van de andere mishandelingen circuleren filmpjes, waarvan de politie nu onderzoekt wie er ‘de hoofdrol’ in hebben en wie welke strafbare handelingen uitvoert. Dankzij die beelden zijn er veel getuigen die meedenken, onder andere vanuit scholen en jongerenwerk. In een schriftelijke verklaring laat tenminste één van de betrokken scholen weten dat een aantal leerlingen inmiddels is geschorst.

De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen volgen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Wat pas echt afschuwelijk is? Dat politiek correcte geleuter! Iedereen kan zien dat dit een groep Marokkaanse of Turkse gasten betreft. Maar o wee dat mogen we natuurlijk niet zeggen want stel je voor. Misschien voelen deze tere zieltjes zich gekwetst. Het zou zomaar discriminatie kunnen zijn.

    Laat me duidelijk zijn. Ik ken genoeg lieve, aardige Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse, Chineese, mensen. Of weet ik veel waar iedereen vandaan komt. Daar gaat het niet om. Maar dit lijkt me toch echt wel gedrag va neen bepaalde groep waar van de gemeenschappelijke eigenschap is dat de voorouders ergens ver weg vandaan komen. Iets met zand en bak.

    Waarschijnlijk geleerd van broer van bruid. Wat een lafbekken, vanachter aanvallen en dan ook nog met een heleboel tegelijk. Wollah ies koeltuur

Reageer