Tiplijn: 06-19541384

Tanker en containerschip botsen op de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT/ALBLASSERDAM – Op de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam zijn dinsdagavond 5 november 2019 twee schepen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 20.15 uur. Volgens de brandweer zijn een containerschip en een tanker betrokken. Het containerschip, de MSC Maas, legde aan langs de kade in Alblasserdam. De tanker, de Lazio, voer door en legde aan de Handelskade in Dordrecht aan. Personeel van de ambulance keek opvarenden van de tanker na.

Het containerschip maakte na de botsing water. Brandweer, KNRM en Rijkswaterstaat gingen ter plaatse. Terwijl de containers door een containerkraan van het schip werden gehaald kon het lek worden gedicht. Na een uur gingen de hulpdiensten retour.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer