Tiplijn: 06-19541384

Dienst Speciale Interventies doet inval bij ernstig verwarde man in Gorinchem

0

GORINCHEM – De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft zaterdagavond 12 oktober 2019, samen met het Team Parate Eenheid van de politie en agenten van de noodhulp een inval gedaan in een flatwoning aan de Van Goudoeverstraat in Gorinchem. Volgens een woordvoerder van de politie was de inval met de zwaarbewapende arrestatie-eenheid bij een ‘ernstig verwarde persoon’. Of de man is aangehouden en waarom de DSI erbij is geroepen, wil de politie niet zeggen.


De Dienst Speciale Interventies (DSI) is 1 juli 2006 opgericht en is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. De DSI is in staat om een snelle en adequate respons te geven bij een terroristische aanslag of andere vormen van grof geweld.Personeel van de DSI wordt – op vrijwillige basis – gerekruteerd uit personeel van de politie en van defensie. Ook vrouwen kunnen de opleiding volgen, echter zijn er door de zware fysieke eisen momenteel geen vrouwen operationeel binnen de DSI. De DSI heeft een grootte van ongeveer 450 militairen en agenten. Binnen de DSI werken politiemensen en militairen nauw samen. In geen enkel ander land vallen eenheden van zowel de politie als defensie onder hetzelfde commando. Al het DSI-personeel heeft de status van buitengewoon opsporingsambtenaar.

Foto’s: Herbert van Dalen.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer