Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Bleskensgraaf regiokampioen na wedstrijd in Streefkerk

0

STREEFKERK – De Bleskensgraafse brandweer mag zich regionaal kampioen noemen. Na zaterdag 28 september 2019 in Streefkerk de regionale wedstrijd te hebben gespeeld bleek dat de brandweermensen uit Bleskensgraaf het incident waar ze mee te maken kregen het beste hadden bestreden.

De brandweermensen kregen bij aankomst te maken met een eerder aangekomen brandweervoertuig dat niet meer inzetbaar bleek, gezien de bevelvoerder van de ploeg van dit voertuig door een val gewond was geraakt. Vervolgens werd een slachtoffer aan de waterkant gereanimeerd en bekommerden wateroppervlakteredders van de Nieuw-Lekkerlandse brandweer zich over een in het water drijvend slachtoffer.

Terwijl een brandende auto en even verderop een in brand staande generator werden geblust moesten de spuitgasten zich ook over een in het water bekneld geraakt slachtoffer ontfermen. Dit slachtoffer was onder een boottrailer bekneld geraakt en moest worden bevrijd.

Al met al een gevarieerd scenario, wat de zeven brandweerploegen voorgeschoteld kregen. De wedstrijd werd georganiseerd door de brandweervereniging van Streefkerk, met leden van de enkele jaren geleden opgeheven brandweer. De ploegen werden tijdens het spelen van de wedstrijd beoordeeld door de jury. Aan het einde van de dag werd de uitslag bekend gemaakt.

1. Bleskensgraaf
2. Papendrecht
3. Zwijndrecht
4. Sliedrecht
5. Langerak-Nieuwpoort
6. Maasdam-Puttershoek
7. Molenaarsgraaf-Brandwijk

Onderstaande foto’s van de ploegen van brandweer Molenaarsgraaf-Brandwijk en Papendrecht in actie geven een beeld van het scenario waar de brandweermensen mee te maken kregen.

Molenaarsgraaf – Brandwijk

Papendrecht

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer